choose language:
si | en
team building
Kaj je team building
Team development - strokovni team building
Timski Izzivi - zabavni team building
Individualni & Timski Coaching

Učinkovitost team building programov

Učinki team buildinga

Večkrat me stranke sprašujejo, kako učinkoviti so team building programi, kakšni sploh so učinki, nekatere zanima kakšen je ROI pri team building programih.

Pri učinkovitosti je v prvi vrsti pomembno, da pred programom vemo KAJ želimo s team buildingom doseči , kakšen je naš NAMEN in pa kakšno je stanje in delovanje trenutne ekipe. 

Pod imenom TEAM BUILDING so namreč zajeti res številni zelo različni programi, ki so vsi v določeni meri namenjeni izboljšanju in okrepitvi timskega dela, a zelo pomembno je, v kakšni situaciji se odločimo za kakšen program - in kakšen je namen le-tega.


Če so namen konkretne spremembe in zastavljene smernice za naprej . . .

Če želimo, da bi se ekipa skupaj sproščeno in v "varnem ozračju" vodeno lahko pogovorila o trenutnem timksem delu in si zastavila korake za nadaljnje timsko delo, je za tak namen primeren STROKOVNO VODEN team building program za RAZVOJ TIMA

Z raznimi zabavnimi programi, timskimi izzivi, team spirit programi in podobnim, žal do tega verjetno ne bo prišlo.

Če so v ekipi konflikti, nezadovoljstva in na splošno slabše vzdušje, lahko organizacija samo zabavnega team building programa deluje celo žaljivo, ironično, kajti zaposleni si želijo resnega spoprijemanja s sitaucijo in SPREMEMB in do te jo lahko privedejo predvsem STROKOVNO vodeni team building programi

Tudi pri strokovno vodenih programih je pomembno, da so ustrezno pripravljeni glede na trenutno stanje, delovanje in potrebe ekipe, in ne zgolj določeni glede na zunanjo privlačnost programa.

Na trgu je namreč ogromno število zelo različnih programov, in pogosta napaka je, da se tisti, ki izbira program odloča predvsem glede na zunanjo privlačnost programa (glede na to, kakšne so same aktivnosti).


Če želimo spodbuditi druženje in omogočiti bolj sproščene odnose

Če želite spodbuditi druženje med sodelavci, jim omogočiti, da se bolje in drugače med seboj spoznajo in doseči bolj sproščene odnose na delovnem mestu, potem izberemo katero od oblik
ZABAVNIH TEAM BUILDING programov - TIMSKIH IZZIVOV, ki so zastavljeni tako, da spodbujajo različne interakcije med sodelavci - tudi takšne, do katerih sicer spontano ne bi prišlo.

Če je namen bolj nagradni, spontano druženje ob doživetjih

Če želimo ekipi omogočiti dan (ali več dni) sproščenega druženja, jo nagraditi, jim omogočiti, da skupaj doživijo še kaj drugega kot zgolj redno skupno delo, potem jim omogočimo kakšno SKUPNO DOŽIVETJE. Ob manjšem budgetu in manj razpoložljivega časa je to lahko piknik s športnimi aktivnostmi, lahko pa je to zanimiv eno dneven izlet ali zanimivo potovanje z doživetji.


Tudi večje spremembe v ekipi se da narediti ob doživetjih na nenavadnih lokacijah

A če želimo večjih in konkretnejših sprememb, zastaviti kaj v ekipi drugače, se je potrebno dela na ekipi tudi konkretneje lotiti. In to lahko storimo s programi za RAZVOJ TIMA. Lahko potekajo tudi povsem na prostem, na nenavadnih lokacijah in vključujejo razne aktivnosti. Aktivnosti v tem primeru služijo predvsem kot orodje za ozaveščanje timske dinamike in pomoč pri diskusijah, ki privedejo do komunikacije o delu na delovnem mestu.

Bi želeli team building pisan na koži vaši ekipi?
Pišite nam na info@teambuilding.si ali nas pokličite na 040 917 000.

 
     
 

Okrepitev timskega dela: ne gre za delati še več in bolj "garati", ključno je DRUGAČE SO-DELOVATI ...

Z več navdiha do dosežkov, ki navdušujejo . . . imate dovolj ustaljejega delovanja in je čas za več kreativnosti in delo z več navdiha?

Kako je lahko vaš tim še boljši ? Želite kakšen premik v delovanju tima?

Team Building v Ljubljani
ali na obrobju Ljubljane. Ljubljana nudi res lepe kotičke in lokacije za vaš team building.

 
     
   
Iksa institute
 
Kdo smo na Teambuilding.si
teambuilding.si kontaktni podatki
pogosto zastavljena vprašanja o teambuildingu
Pošljite nam povpraševanje!
 
Obiščite nas na facebooku!