Eva Ferjan

EVA FERJAN

Včasih niti ne veš, a v življenju te nekaj vodi, nekaj nevidnega, nekaj, kar je nad tabo in če si dovoliš pogledati nazaj, svojo pot, svojo življenjsko zgodbo in povezati niti, opaziš, da je bilo tako. 

Celo navidezno “slabe” težke, neugodne situacije, kjer se ni izšlo po tvojih željah, so del tvoje poti, včasih celo ključen del.

Od najstniških let me je zanimalo delovanje človeka, človekove zavesti. Prevzele so me povezave čustev, misli in telesa, zanimalo me je kaj je zadaj, za tistim vidnim in očitnim, kar usmerja naše življenje. 

Preko športnih aktivnosti sem še drugače spoznavala življenje, naše misli, naravnanost, skrivnosti in predvsem povezave med športom in življenjem ter tudi metaforične povezave med drugimi aspekti življenja.  

Čeprav me je psihologija zanimala, je sprva nisem izbrala za študij, … a po spletu okoliščin, ko je izgledalo da se vse podira, sem študirala prav psihologijo 🙂  . . . svojemu klicu z glavo pač ne moreš pobegniti. 

Tekom študija mi je na pot prišla beseda TeamBuilding in ob opisih nadvse pritegnila mojo pozornost. 

Osnova je bilo učenje skozi aktivne izkušnje na prostem, ki da zaposlenim znanja, uvide in rešitve za situacije na delovnem mestu. 

To je bilo nekaj zelo podobnega, kot sem sama že izkušala pri teku in ostalih športnih aktivnostih. 

Začela sem se usposabljati na tem področju in z vsakim korakom naprej, me je še bolj zanimalo, kaj vse se da doseči s TeamBuildingom.

Že pred zaključkom študija psihologije sem začela voditi ekipe podjetij in tudi študij zaključila z diplomo s tega področja. Več izkušenj kot sem imela, bolj sem prepoznavala možnosti, ki jih lahko “Team Building” ponuja, hkrati pa se mi je odpiralo tudi za naprej – na katerih področjih se moram še sama usposobiti in katera znanja nadgraditi, da lahko delovne ekipe in posameznike čim bolj suvereno vodim in čim bolje podprem. 

Tako sem se po študiju izobraževala še s področja managementa na IEDC šoli na Bledu, se poglobila v Transakcijsko analizo, se usposobila s področja mediacije (posredovanja v konfliktih), raziskovala različne Coaching pristope k človeku, hkrati spoznavala področje energijske psihologije. 

Na seminarjih po vsem svetu sem razsikovala in spoznavala področje zavesti in različne pristope dela z nezavednim.  Usposabljala tudi s področja sistemskih pristopov in postavitev, razsikovala močne povezanosti znotraj nas in med nami. 

Vsa znanja sem sproti integrirala v svoje delo s podjetji in tudi s posamezniki in postopoma razvila povsem svoj pristop in način dela – tako z ekipami kot tudi s posamezniki – vodjami ekip ali ključnimi zaposlenimi. 

Spoznala sem, kako močno drug na drugega nezavedno vplivamo (tudi če nismo skupaj ali če se ne pogovarjamo) in kako smo tudi mi – vsak posameznik- znotraj sebe povezani  (misli, čustva, telo) in kako na vse to sovpliva. Ob tem se zavedam ogromnega potenciala, ki ga imamo kot celotna družba, če začnemo na življenje gledati veliko bolj celostno, povezano.

Vsa spoznanja in izkušnje mi omogočajo bolj celosten pogled tako na posameznika kot tudi na podjetja. Prepoznavam lahko dinamike in povezave, ki so našemu umu in izkušnjam “nelogične”, na katere posameznik ne bi pomislil, da bi lahko sovplivale

V marsikateri zapleteni situaciji lahko hitro prepoznam kaj je zadaj, skrite, nevidne niti in povezave.  Posameznika lahko vodim k močnim preskokom, tudi tam, kjer izgleda da nič ne deluje in ni ne pomaga,  ter ekipe k globokim uvidom, ki jim dajo veliko – tako za njihovo delo na delovnem mestu kot tudi za zasebno življenje

Delo z zavzetimi posamezniki in ekipami, ki res želijo spremembe na bolje in so pripravljeni sodelovati, me res veseli. Veseli me, ko vidim spremembe, preskoke, pri marsikom skoraj čudežne preobrate. Vsakokrat vidim, kaj vse je še možno – možno je še toliko več, kot smo vajeni v družbi in razsežnosti naše zavesti so neskončne. 

Športi v naravi so bili in so še vedno moj najljubši hobi, področje kjer se sprostim, ki mi dajejo energijo in hkrati številne uvide v življenje.

Športa ne jemljem kot “trening” , bolj kot veselje zase, grem pa včasih na kakšno preizkušnjo, izziv, tekmo – da prestopim cono udobja in spoznam še več o sebi . . .uuf…

Bi vas zanimalo sodelovanje – z osebno 1:1 ali z vašim timom – ali še kako drugače?
Kontaktirajte me in sporočite 🙂

Z oddajo obrazca se strinjate, da bomo vaše podatke hranili v skladu z našo politiko varovanja osebnih podatkov